Drie tips om je verse dieetplannen niet meteen op te blazen!

Gepubliceerd op 12 januari 2020 om 15:06

Het nieuwe jaar is al enkele dagen oud en ik heb reeds menig bericht zien voorbij komen van mensen die hun gewicht even  anders willen aanpakken.

 

Wat me opvalt is dat ze allemaal aangeven om "even" op dieet te gaan, al dan niet samen met hun partner, om er enkele kilootjes af te krijgen.

 

Dat is de eerst opmerking........ je eetgedrag voor even aanpassen heeft eigenlijk niet veel zin.   Van zodra je terug in je gewone eetgedrag valt vliegen de afgewerkte kilo's er meteen weer aan.   Dus is het aan te raden om een manier van eten uit te dokteren die bij jullie levensstijl past om dit voor de rest van je dagen te kunnen blijven volhouden.

 

Daarnaast zijn er echt wel enkele trukjes die je kan toepassen wanneer je sociale leven een extra inzet van je vraagt en je gedoemd bent om vaak op restaurant te gaan.

 

Wat ik hiermee bedoel is dat je met de volgende tips je te vaak verplichte  restaurantbezoeken kan  opvangen en zo; zonder constant nee te moeten zeggen tegen wat je aangeboden wordt,  een evenwicht kan behouden tussen de  door jou uitgekozen manier van eten en je restaurantbezoek.

 

Tip 1.  Bestel ALTIJD eerst soep! (zonder brood)  Ook al weet je dat je niet veel eet...... doe het toch maar.  Soep bevat veel groenten EN water.    De groenten leggen al een basis voor de vezels die je nodig hebt om energie uit te halen.  Daarnaast geef je door de soep reeds de kans aan je hersenen om te registreren dat er reeds voeding in aantocht is,  Dus daardoor zal je geneigd zijn minder van het volgende gerecht te eten.  (jammer maar wel gezonder - vergeet dat je als kind hebt geleerd dat je je bord moest leeg eten.......).

 

Tip 2.  bestel ALTIJD nog een extra bordje met sla, tomaat en ui  op smaak gebracht met wat citroen, olijfolie en peper en zout.(de zogenaamde negatieve calorieën van deze mix zorgen ervoor dat je lichaam de energie van de andere maaltijden mee moet gebruiken om deze sla te verteren).

 

Tip 3.  Kies voor je hoofdgerecht indien mogelijk een stukje gegrild vlees of vis met enkel groenten.  Indien het restaurant geen gegrilde gerechten serveert, vraag dan een  hoofdgerecht gegaard in echte boter en zonder extra saus (dus geen peper, béarnaise of champignonneroomsaus). 

 

Waarschijnlijk slaag je er nu niet in om deze drie gangen op te krijgen maar nu heb je je hersenen alle tijd gegeven om aan te geven dat ze voldoende voedsel hebben ontvangen en dat je ruim voldaan bent.

 

Op deze manier kan je jezelf redden met verplichte etentjes.

 

Wat  je zeker moet weten over negatieve calorieën is dat dit voedsel is met een zodanig laag calorieniveau dat het meer energie kost om dit eten te verbranden dan de caloriewaarde dat het toevoegt.  Zo kunnen er  geen overgebleven calorieën in vet worden omgezet.

 

Voordelen van negatieve calorieën :

ze activeren de stofwisseling

houden de bloedsuikerspiegel in balans

verhogen je energieniveau

verbeteren de spijsvertering en dragen bij tot de reiniging van de darm

helpen de lever reinigen

verlagen de cholesterol in het bloed

dragen bij aan mooi haar, mooie huid en nagels

helpen bij het verbeteren van de concentratie

kunnen stress, angst en depressie verminderen.

 

Waarin vind je deze negatieve calorieën?

o.a.

Asperges- groene bonen - spruiten-bloemkool - broccoli - wortel - courgette -  selderij - komkommer -chinese kool - prei - sla - witlof - spinazie - knoflook - ui - gember  - appel - bosbes - pompelmoes - citroen - limoen - framboos - ..........

 

Dus bij een verplicht restaurantbezoek...... durf te vragen naar een groentenmengeling die bestaat uit enkele van de bovengenoemde groenten.......en zonder koolhydraten ( dus geen aardappelen, rijst of pasta).

 

Maar weet dat het altijd fun moet blijven........ dus blijf gewoon 100 % genieten terwijl je 80 % gezond eet :-)

 

Karin

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.