Anti -Blue Monday tips

Gepubliceerd op 20 januari 2020 om 11:13

Blue Monday - het bestaat niet en toch hebben we er blijkbaar last van.   

 

Dit is een bewijs dat onze geest sterk beïnvloedbaar is  door wat we in de media zien, lezen en horen.   

Dus deze maandag in januari zou  de meest depri maandag van het hele jaar zijn, als we een wetenschapper mogen geloven.   Het is een vaststelling als een andere natuurlijk maar er zijn toch ook wel aanwijzingen dat deze term  ontstaan is "in opdracht".   Een reisbureau zou  zijn omzet een duwtje hebben willen geven door de mensen extra aan te porren hun zomervakantie te boeken omdat ze zogenaamd nood zouden hebben aan de zon.  Daar heb ik geen Blue Monday voor nodig om de zon nodig te hebben.

 

Als we dit allemaal massaal geloven dan besef je ook meteen dat we ook alle andere  opgedrongen wetenswaardigheden geloven en dus kopen.

 

Dus om je te helpen het opgedrongen Blue-Monday-gevoel te voorkomen krijg je van mij hier enkele tips om je blues weg te eten en met een stralende glimlach van hier tot in Tokyo deze maandag door te komen.

 

Wat zet je op je menu vandaag ?

 

Voeding waar je echt blij van wordt :

 

Start je dag alvast met bananen,pompoen- en sesamzaadjes en een stukje pure chocolade.  Dan wordt de aanmaak van Serotonine reeds geactiveerd.

Verder kan je vandaag je  jezelf nog wat voorzien van extra dopamine door vis, eieren en kaas op je bord te laden om de aanmaak van Dopamine en Noradrenaline te stimuleren en dan nog een extra  wandeling voor  extra Endorfines en je  overleeft het met een big smile.

 

Deze tips kan je gerust dagelijks toepassen,  je hoeft niet te wachten tot er zich een blue tuesday, wednesday, thursday of friday  zich voordoen natuurlijk.

 

Valt het jou ook op dat het stopt bij het begin van het weekend?

 

Indien je graag nog meer info krijgt over wat voeding voor jouw gevoelens kan betekenen, kom dan aanstaande zaterdag eens luisteren op de infosessie over de 10 -geboden voor de hedendaagse 50+ er vrouw in de overgang.  Je hoeft nog niet in de overgang te zitten om hier al baat bij te hebben.  Anticiperen noemen we dat.

 

Groetjes,

Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.