Voeding als basis voor goed ondernemerschap

Gepubliceerd op 3 februari 2020 om 07:30

 

 

Als ondernemer weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om keuzes te maken en actie te ondernemen om  de resultaten te bereiken die we willen bereiken of nodig hebben.

 

Een ondernemer schrikt er niet voor terug om zich te omringen met de juiste mensen om zo te kunnen doen wat moet gedaan worden.

 

Investeren in je bedrijf noemt men dit en werken aan je bedrijf.

 

Maar hoe kan je nu alles geven als je niet even intens aan jezelf werkt?

 

Oke…… persoonlijke groei,  dat gaat vaak hand in hand met de groei van je bedrijf.

Maak hoe kan je nu goed ondernemen als je steeds voor jezelf een excuus hebt om niet voldoende aandacht te schenken aan jouw voedingspatroon?

Nee, je hoeft niet persé overgewicht te hebben om een risico op gezondheidsproblemen te hebben.  Stress is al voldoende  als risicofactor.  En stress hebben alle ondernemers.

 

Als je dan nog de verkeerde eetmentaliteit toepast loop je het risico om onverwacht het slachtoffer te worden van ziekte.  Dat kan je als ondernemer helemaal missen.

Dus voorkomen is beter dan genezen.

 

Hoe overtuig je nu je eigen brein om te doen wat je moet doen ( en niet wat het gemakkelijkst is).

 

Juist, het draait allemaal om inzicht!

Inzicht  in wie je bent als ondernemer en inzicht in wat jij nodig hebt als ondernemer om optimaal te kunnen presteren.

Net zoals je inzicht nodig hebt in de strategie van je bedrijf heb je inzicht nodig in welke brandstof  je  als leider nodig hebt, dus wat het beste is voor jou om goed te eten.

 

De  “D” van……    DISCIPLINE

Discipline heb je in het uitvoeren van de nodige stappen en keuzes voor je bedrijf, je marketing, je investeringen…… dus deze eigenschap heb je.

 

Deze “D” heb je ook nodig in het optimaliseren van je eigen “zijn”…..

 

Het vraagt investering in jezelf,  voornamelijk van tijd.  Uitzoeken hoe jouw lichaam werkt kan niemand in jouw plaats doen.  Jij bent uniek, jij alleen kan voelen wat er in je lichaam gebeurd.

 

Je kan wel voldoende informatie vinden over wat welke resultaten zou kunnen hebben voor jou, maar dan nog blijft de boodschap DOEN!

 

Daarvoor kan je je ook omringen met de juiste mensen, die jou  helpen het inzicht te verwerven dat je nodig hebt om de juiste keuze te maken en zo je ondernemerschap te ondersteunen.

 

Wil jij  als ondernemer ijzersterk in je schoenen staan?

Begin dan met te werken aan je gezonder eetpatroon.

Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.