Een boek, dat moet er komen!

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 11:52

Waarom wil een mens nu eigenlijk een boek schrijven?   En waarover zou dat boek dan moeten gaan?

 

Ik vraag me soms zelf af of ik wel over iets anders kan praten dan over gezond eten en leven.   Je mag me in eender welk gezelschap plaatsen,  eten komt er altijd weer bij.   

Ik vind het heel aangenaam om onder de mensen te vertoeven en naar hun verhalen te luisteren en dan ontdek ik keer op keer weer hoe moeilijk het voor hen is om goed voor zichzelf te zorgen.  En dan komt mijn wandelend archief naar boven. 

Ik kan meestal feilloos inpikken op problemen waarmee mijn gesprekspartners worstelen als het over lichamelijke klachten, allergieën, vermoeidheid, concentratiestoornissen of wat dan ook  gaat en dit terugkoppelen naar hun voedingspatroon en naar hun manier van leven.

En meestal zijn dit dan de intense gesprekken met mijn collega onderneemsters.

Vrouwen hebben toch wel meer bordjes in de lucht te houden om alles draaiende te houden en dan is gezond eten vaak het eerste wat er voor henzelf niet van kan komen.  Ze weten het allemaal wel; maar keer op keer krijg ik dezelfde opmerking te horen:  "Ik weet het wel, maar waarom kan ik het dan niet uitvoeren,"

 

Deze gesprekken eindigen dan ook vaak in een afspraak om er eens dieper op in te gaan over hoe het mogelijk is om voeding in te zetten om weer beter in het vel te zitten, om bepaalde klachten te verminderen of zelfs helpen te verdwijnen en daardoor is mijn idee ontstaan om over het "hoe je dat wel kan doen" een boek te schrijven.

En jawel; hij is geschreven.

We zitten nu in de volgende fase alvorens er kan overgegaan worden tot uitgave.  Maar ik ben wel heel benieuwd wanneer ik eindelijk apetrots mijn eerste woordenkind zal mogen voorstellen.

 

En het gaat hem niet alleen over MIJN BOEK; maar vooral voor wat jij eruit kan halen.  Hoe jij de inzichten kan krijgen om voor jezelf uit te maken welke levensstijl jou verder kan brengen in het leven en hoe je dit met de juiste voeding kan ondersteunen.  En zeker hoe je daardoor beter kan ondernemen terwijl je toch heel goed voor jezelf  kan zorgen.

 

Mijn drijfveer hiervoor is dat ik het zelf heb ondervonden en doorleeft.   Het heeft me enkele jaren van mijn leven gekost alvorens ik weer doorhad dat de juiste brandstof me verder kon brengen zonder schade.  Daarom wil ik dit zo graag delen met jou zodat jij niet dezelfde fouten  hoeft te maken.

 

Karin

 

Ben jij ook benieuwd naar mijn boek en wat het voor jou  zou kunnen betekenen?

Reageer dan even op deze blog en ik hou je op de hoogte wanneer de lancering is.

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.