Mijne WHY

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 17:08

Ja ik ben reeds meerdere keren naar het BBE geweest en daar was er geen ontkomen aan.  

 

WAAROM doe jij wat je doet?   De oefening bracht keer op keer een dieper laagje naar boven, dat wel.  Maar toch heeft het nog wat geduurd alvorens bij mij mijn euro is gevallen.

 

Door elke keer opnieuw de vraag te krijgen waarom je iets doet, en  door er steeds weer dieper op in te gaan krijg je  helder waarom het voor jezelf belangrijk is waarom je doet wat je doet.

 

Ik ben er pas recent achter gekomen.  Door de Corona-crisis.   

 

Dan pas werd het me duidelijk wat mijn echte drijfveer en motivatie zijn.

 

IK WIL VRIJ EN ONAFHANKELIJK ZIJN; ik wil mijn leven leven zoals ik het wil, vol energie en authentiek.

En dat kan ik maar alleen als ik stil sta bij wat ik mezelf te eten geef en hoe ik mijn levensstijl kan houden die ik belangrijk vind.

 

Dus ja, nu mag er mij nog zo'n lekkere taart voor mijn neus geschoven worden, je kan het aan mij niet meer verkocht krijgen. 

Ik weet wat mijn lijf dan doet na zulke uitschuiver en hoeveel energie me dat kost om me weer kiplekker te voelen nadien.

 

En ik ben niet de enige die daar behoefte aan heeft.

 

Dankzij een inventief plan van enkele ondernemers zijn er meerdere netwerkmomenten opgezet de afgelopen weken, online en telefoonnetwerken.  Deze gesprekken maakten voor mij duidelijk dat iedereen wel behoefte heeft om te weten wat bij hem of haar past als brandstof.

Ik geniet dus echt van menselijke interactie en gesprekken die redelijk diepgaand zijn met mensen die je (nog) niet kent en zelfs die je alleen maar hoort.

Maar in die gesprekken komt dan ook  duidelijk naar boven dat ik nood heb aan werken in Portugal.  Dat is voor mij de echte kers op de taart.  Daar kan ik met mijn klanten ondervinden wat PUUR leven is en wat dat kan betekenen in iemand zijn leven.

Dan kan ik mijn talenten ten volle ten dienste stellen van anderen.  Dan kan ik helpen blijvend het verschil te maken in iemand zijn leven.

 

En weet je.......... dat maakt mij zo gelukkig......... en dat geeft zin aan mijn bestaan.

Karin

 

Heb jij jouw Why al kunnen ontdekken? zet je reactie hieronder.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.