Het kappersbezoek dat mijn leven veranderde

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 12:36

Waarschijnlijk vraag je je af waarom een bezoek aan de kapper zulke impact  kan hebben op iemand zijn leven.  

 

Wel bij mij is dat de aanzet geweest om me opnieuw te verdiepen in wat ik eigenlijk al veel jaren geleden had geleerd.

 

Een aantal jaren geleden was ik fysiek niet helemaal in goeie doen.  Neen de artrose had me behoorlijk begrensd in mijn vrijheid.  Ik kon nog nauwelijks stappen, laat staan een trap opgaan.   Ik was net een oudje van  95 jaar.  En dat terwijl ik nog maar net de kaap van de vijftig had genomen.   

 

Door een samenloop van omstandigheden was ik reeds met Asea begonnen, maar er was meer nodig dan alleen een voedingssupplement en medicijnen.  Dat gaf mijn lichaam duidelijk aan. 

Alleen, er was duidelijk stof op mijn kennis hierover neergedaald.

 

Op een blauwe maandagmorgen besloot ik dan maar om me naar de kapper te begeven omdat ik echt wel nood had aan een opknapbeurt.   Ik moest mezelf met iets wat moed inpompen want ik zat helemaal niet goed in mijn vel.

 

Dus terwijl ik me de handelingen van de kapster liet welgevallen kreeg ik een tijdschrift in mijn handen gestopt door de jonge dame.   Het was de "Goed gevoel"....... hoe ironisch kon het zijn..... ik voelde me helemaal niet goed...... so what!

 

Een beetje geërgerd en ongeïnteresseerd begon ik door het boekje te bladeren tot mijn aandacht werd getrokken naar een artikel; een interview met Pascale Naessens.  En ja ik was getriggerd!

 

Aanvankelijk was ik niet zo'n fan van haar.  Alle heisa rond haar persoontje vond ik maar overdreven, dus vermeed ik haar als de pest. (was ik een beetje jaloers op haar succes?)

Maar dit keer had ze me te pakken en ik begon te lezen........... gefascineerd door haar visie en haar missie bleef ik elke letter opnemen en ik geraakte zowaar helemaal in de ban van haar.

Ik bleef zelfs langer zitten bij de kapper dan eigenlijk nodig was.

 

Hoe stom kan het zijn wanneer je aan de kapper vraagt of je het boekje mag meenemen terwijl je het evengoed in de dagbladhandel kan gaan kopen?  Maar dat heb ik dus gedaan.....

 

Ik keerde terug naar huis met een nieuwe coupe en het boekske van de kapper.

 

Elk recept dat er van haar was gepubliceerd in die uitgave heb ik diezelfde week nog gemaakt.

 

Ik was helemaal overstag gegaan.

 

Ik heb ook meteen elk boek dat ze reeds had uitgebracht besteld en ben hiermee aan de slag gegaan.   En ik werd een heel andere vrouw...... De gerechten waren lekker, eenvoudig en hadden invloed op mijn hele persoonlijkheid, zowel fysiek als mentaal bloeide ik terug open.

Ik genoot geweldig van koken, dat deed ik voordien ook al, maar dit was anders, het weten dat deze gerechten een veel betere invloed hadden op de gezondheid gaf mij zo'n goed gevoel.

 

Mijn gezondheid beterde zienderogen met de combinatie van gezonder eten en de voedingssupplementen en een zestal maanden later was ik zelfs van de medicatie af.  Nog eens zoveel maanden later was ik vijfendertig kilo kwijt en zweefde ik terug door het leven.

 

Door deze situatie ben ik dan ook terug in mijn cursussen gedoken en ben ik me gaan toeleggen om anderen dezelfde verlossing te kunnen laten ervaren en heb ik de draad terug opgenomen om mijn coachpraktijk opnieuw op de rails te zetten.  En nu............ acht jaar later woon ik in een hemels zonnig land, Portugal en werk ik online en offline in België, Portugal en als het moet over heel de wereld.

 

Door deze kappersbeurt ben ik me dus ontzettend bewust geworden wat roofbouw plegen op je lichaam doet.   En hoe het is om het roer om te gooien en het over een andere, gezondere boeg te gooien.  Dit is de start geweest van mijn grootste persoonlijke groei traject, de meest intensieve transformatie die ik ooit heb ondergaan.

En dit deel ik heel graag met jou.

Met dank aan de kapper en vooral ook aan Pascale Naessens.

Karin

 

Wil jij ook ontdekken hoe je dit kan realiseren?   Let's talk about it.- call me +32479359795

www.simpelwegkarin.eu

karinvandergeeten@gmail.com

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.