Portugal? Gij meent dat of wa?

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 19:14

Nergens is de lucht zo blauw als hier.

Portugal is een land waar je pas voor valt als je er één keer bent geweest.  Dat heb ik persoonlijk mogen ondervinden.

 

Mijn eerste ontmoeting met dit land was in het kader van een historische reis rond de Tempeliers.  Jawel, geschiedenis heeft mijn grote interesse en in een tweede leven ben ik hier ook intens mee bezig.

Maar, zoals ik dus zei was dit de eerste kennismaking met dit mooie land, rijk aan geschiedenis en cultuur en vooral heel goeie wijn  en lekker eten.

 

De trip die we maakten was naar Tomar;  met zijn imposant Convento do Christo en aansluitend hadden we nog enkele dagen Lissabon geboekt.  Dit was hét moment waarop ik merkte dat een land een ongelooflijke aantrekkingskracht kan hebben op mensen.

 

Nu had ik vroeger ook wel "iets" met de Katharenregio in het zuiden van Frankrijk, wat ook voort kwam uit de geschiedenis die zich daar heeft afgespeeld, en ook een beetje met Spanje omdat ik gek was op flamencodansen (dit heb ik zelf enkele jaren gedaan).

Dus, als ik al zou  verkassen, dacht ik dat het eerder Zuid-Frankrijk of Spanje zou  worden.

 

Maar niets is minder waar.....  Portugal was love at first side.

 

Hoe bizar kan het zijn, wanneer je op vakantie of citytrip vertrekt en je een virus oploopt dat je verslaafd maakt aan een land.  Dat is bij  ons gebeurd.

 

Er waren natuurlijk ook een aantal andere aspecten die een rol speelden in de beslissing om naar het buitenland te verhuizen maar die waren gewoon mooi meegenomen.  Het was het gevoel dat de doorslag heeft gegeven.

 

En  tijdens dat korte verblijf kom je dan nog eens de personen tegen die je meteen mee op sleeptouw nemen om je verder te verleiden en je letterlijk op weg zetten met het plannen van een ontsnapping.

 

Je komt in contact met de juiste makelaar, die je meeneemt naar net dat juiste plaatsje en je net dat voorstelt wat je helemaal ziet zitten.  Hoe cool is dat?  Moet je dan twijfelen?  Moet je deze kans laten gaan?

 

We hebben er niet echt lang over moeten nadenken.  Het eerste bezoek was de ontdekking, het tweede bezoek was de ondertekening van het contract.  En dat wat het startschot van onze nieuwe levensweg.

 

Ik weet nog dat we de kinderen vertelden dat we de knoop hadden doorgehakt en HET gedaan hadden.   Ze wisten wel  dat we er over bezig waren, maar ze dachten dat het bij praatjes zou blijven.   Hun ongeloof was best wel hilarisch......... Portugal...... nee, ge meent dat?  Echt?    en dan die blikken die ze met elkaar uitwisselden.  Ja, ik geniet er nog van.

Want DAT hadden ze écht niet verwacht.  Ze hadden nooit gedacht dat we die stap ECHT zouden zetten en dan al  helemaal niet dat deze aangevuld zou worden met de oprichting van een vennootschap.

Want voor mij was het zo klaar als een klontje....... onder deze blauwe hemel wil ik werken. Met mijn voeten in de Atlantische Oceaan wil ik de energie opdoen die mij mijn levensmissie laat leven. 

En vanuit deze energie ontwikkel ik programma's die jou verder brengen in je leven, die je helpen te bereiken wat jij zo graag wil bereiken en dit in optimale omstandigheden, jouw weg vinden naar een  langer, gezonder, gelukkiger en succesvoller leven.

 

Sta jij ook te trappelen om jouw levenspad te ontdekken?

Karin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.