DE reden om toch te bewegen

Gepubliceerd op 11 april 2021 om 15:36

Een "waist twisting disc"  heet dit toestel.

Waar je het voor kan gebruiken ga ik  je graag vertellen.

 

Als jij bent zoals ik, dan hou je niet van sporten.   Een mooie wandeling in de juiste omgeving, dat wel.  En eventueel een fietstochtje gekoppeld aan een  heerlijk terrasje (buiten corona-tijden) dan, kan er ook nog van komen.  Maar dan stopt voor mij alle sportiviteit.

 

Tenzij ik in een of andere stad of dorpje terecht kom waar de geschiedenis nog tastbaar is.  Dan ben ik helemaal niet te stoppen.  Maar dat is de laatste twee jaar niet meer zo evident geweest gezien de wereldse situatie.

 

Dus is het belangrijk om alternatieven te zoeken.  En daar helpt het internet graag een handje.

Bij de nieuwe ondernemers zijn er heel wat gegadigden die zich zijn gaan verdiepen in dropshipping en zo aan ongelooflijke gadgets komen.  Deze worden dan ook langs alle kanalen (lees sociale media) onder onze aandacht gebracht.

 

Zo zag ik deze waist twist disc  voorbij komen.  En ik dacht :"dat moet ik eens proberen".  En zo gezegd, zo gedaan.  Ik bestelde het ding.  Dat moest natuurlijk van China komen, maar tot mijn grote verwondering was het er reeds na enkele dagen.

 

Gezien mijn hoog stressgehalte van de afgelopen weken, kwam dit eigenlijk wel  goed van pas.

 

Dus ben ik begonnen met dit ding elke dag  te gebruiken 's morgens na het opstaan.

 

De noppen op de bovenkant corresponderen met je energiebanen in je voeten en zo heb je naast spieroefeningen meteen een voetmassage.

Dat zijn eigenlijk 2 vliegen in één klap.

 

Wat levert dit toestelletje dan op.

 

De voordelen van een twistboard

- ze zijn ontworpen om je lichaamsbouw te verstevigen en je evenwicht te verbeteren.  Je traint je volledige lijf hiermee. oa je buikspieren, de onderrugspieren, de bilspieren, de heupen en het bekken.

- het helpt je calorieën te verbranden

- ze kunnen ondersteunen bij het voorkomen van rugblessures en versterken van je fysieke kracht en evenwicht.

- door het versterken van je spieren rond je middel verbrand je meer vet rond je middel.  Dit kan resulteren in een plattere buik, strakkere heupen en een smallere taille.

- je krijgt er geen six-pack van

 

Hoe je een twistboard gebruikt

- net als bij andere fitness oefeningen is een warming-up en een coolingdown aan te bevelen

- test eerst je evenwicht : als je een halve minuut tot een minuut met je ogen dicht op één been kan staan zonder te wiebelen, ben je klaar voor het twistboard

- ook als je een goed evenwicht bezit, is het aan te raden om in de beginne iets of iemand in de buurt te hebben ter ondersteuning.

- houd uw knieën lichtjes gebogen en uw rug recht

- draai met je bovenlichaam heen en weer en zwaai met je armen in de tegenovergestelde richting

- bouw uw snelheid op naarmate je verder oefent

- probeer handgewichten toe te voegen zodra je je zeker voelt op het twistboard

- bij verdere oefening kan je steeds meer en meer door je knieën buigen en uiteindelijk squats gaan doen.

- let wel dat je steeds draait vanuit je heupen en niet vanuit je knieën.

 

En zoals het met alles in het leven is, gaat ook hier de stelregel op dat je met verstand gebruik moet maken van dit toestel.  TE is nooit goed. Dus matig en gedoseerd beginnen en opbouwen.

 

Eenvoudig samengevat komt het hierop neer :

 Een twistboard is een leuk hebbeding om je toch van enige beweging te voorzien.  Het is goed voor het versterken van je buikspieren, je spierspanning en je evenwicht en helpt je om calorieën en vet te verbranden.

 

Als je dan nog start met eerst een groot glas gekookt water met citroen te drinken, stimuleer je meteen ook de afvoer van gifstoffen in je lichaam door de massage van je voetzolen.  Ook je bloedcirculatie verbetert hierdoor.

 

Alweer een ding waar je geen reden voor kan verzinnen om het niet te doen!  En voor de prijs hoef je het niet te laten.   Ik heb mijn twist board  12 euro betaald.  De verzendingskosten waren hoger :-).

 

Zo, LET'S TWIST....... en je swingt door het leven.

 

Have fun, maak het leuk en geniet........ 

 

Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Martine
2 jaar geleden

Hey Karin,

Hoe gaat het met jou? Mijn eerste reactie na die afschuwelijke gebeurtenis was : het is jou toch ook niet gegund hé! Mag een mens wel gelukkig zijn? En toch vinden we steeds de kracht om door te gaan... hoe moeilijk ook😪

Als het weer eens zou willen veranderen kom je maar eens iets drinken, coronaproef bij ons op het terras hé!?

Voor wat betreft het twistboard...dit leek me ook wel iets voor zo'n luie sportdonder als ik.... Ik heb het het dus enkele weken geleden ook besteld, maar kreeg steeds de melding dat de betaling niet kon uitgevoerd worden. Ik heb dan nog contact gehad met de verkopers, zaten blijkbaar in Deinze, maar is nog steeds niet gelukt om het effectief te bestellen..
Jij enig idee? Waar heb Jij het besteld?

Grts Martine