Het voordeel van 2 gezichten

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 16:00

Ja, ik heb twee gezichten.

En nee, het betekent niet dat ik me anders voordoe dan ik werkelijk ben.  Alhoewel.......

 

Wat bedoel ik nu met 2 gezichten?

Ik zou ook kunnen zeggen dat ik twee petjes draag.

 

In het ene geval draag ik het petje van de life coach, in het andere geval draag ik met trots het petje van notarieel boekhouder.

 

Je zou kunnen stellen dat deze  totaal twee uitersten zijn, maar toch is het dat nu net niet.

 

Wat heeft een notarieel boekhouder gemeen met een life coach?

Vermits mijn opdrachten als notarieel boekhouder steeds noodopdrachten zijn, wil dit zeggen dat ik vaak van  opdrachtgever verander.  Meestal kom ik in een kantoor terecht waar er een acute nood heerst.  En het is vanuit die acute nood dat er dan weer opdrachten volgen voor mijn life coach concept.

Dus mijn ene talent brengt me steeds in contact met mijn ander talent.

 

Hoe is het zover kunnen komen?

In mijn studententijd bestond er nog geen opleiding tot coach.  Maar reeds van jongs af was ik steeds aangetrokken tot de underdog van de school.  Als er een kind wat afzijdig stond, dan kon je mij gegarandeerd na enkele  dagen naast het kind terug vinden.  Ondanks dat ik als kind heel verlegen was, was ik toch al heel sociaal ingesteld.

 

Na verloop van tijd en tijden van studiekeuzes maken, bleek voor mij een opleiding met cijfertjes de beste optie te zijn.  Ik heb me daar dan ook volledig op toegelegd en was best trots met de afstudeercijfers.  Maar toch was er iets dat ik miste.  Vanuit mijn thuissituatie was het niet evident om voor universitaire studies te kiezen en psychologie al helemaal niet.   Door toen nog geen internet ter beschikking en het nog sluimeren van mijn ondernemerstalent, is het dan ook gebleven bij wat het was : een opleiding boekhouden.

 

Jaren heb ik op financiële afdelingen gewerkt, ook toen ik het petje van zelfstandige opzette, bleef ik met de cijfertjes bezig.  En toch bleef ik ergens op mijn honger zitten.

Na verloop van tijd, kwam er steeds meer informatie mijn richting uit waar ik opleidingen kon gaan volgen die uiteindelijk de honger naar een humane werksfeer  konden gaan invullen.  En toen ik de kans kreeg om een opleiding tot coach te gaan volgen heb ik niet getwijfeld.

 

Maar ik ben niet de enige natuurlijk.  En dat je moet knokken om een plaatsje onder de coaching-hemel te krijgen  is  een evidentie.  Je dient je heel erg te onderscheiden van de collega's.

Het klanten werven is een behoorlijk tijdrovend gegeven als je echt op zoek moet gaan naar klanten.

 

Tenzij je natuurlijk op een andere manier iemand zijn leven kan binnen walsen, gesprekken kan aanknopen om zo te ontdekken dat je meer kan betekenen voor iemand dan een medewerker met financiële skills.  Dat je net die aanzet kan geven aan iemand om zijn of haar leven eens van een andere kant te bekijken, op zoek te gaan naar wat van essentieel belang is om zichzelf te kunnen, durven zijn.  En de koe daadwerkelijk bij de horens te vatten om veranderingen aan te brengen in hun vastgelopen leven.

De drive mogen betekenen voor iemand om te durven kiezen om te leven, de motivator te mogen zijn voor de veranderingen  binnen teams, relaties, verbindingen tussen mensen, dat is dan een boekhouder met dat ietsje meer.  En dat is waarom ik het met hart en ziel doe.

 

Natuurlijk hoef ik niet eerst op jouw boekhouding te starten om mijn diensten als coach aan te bieden, gewoon een mailtje of een telefoontje kan ook in een samenwerking resulteren.

Meer weten?  www.simpelwegkarin.eu

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.