Succes in zaken

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 17:40

Voor mij zijn deze man zijn boeken goeie inspiratiebronnen en daarom deel ik hier even zijn 11 tips mee.... Daaruit concludeerd ik dat je je doel kan bereiken in het leven.  Gemakkelijk? neen, maar het is wel mogelijk.

 

11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson

1. “Het is mogelijk om een zaak te beginnen met heel weinig geld.”

Branson startte als vijftienjarige een magazine dat jongeren een forum bood om zich te verzetten tegen de oorlog in Vietnam. Dit kreeg hij voor elkaar met enkel een paar honderd dollar van zijn moeder.

 

2. “Overweeg in te krimpen om uit te breiden.”

In plaats van zijn oorspronkelijke platenzaak te blijven uitbreiden, richtte Branson dertig verschillende zaken op. Vandaag genereert de Virgin Group meer dan 20 miljard dollar per jaar dankzij Bransons oorspronkelijke strategie om een vereniging van kleine bedrijven te stichten die met elkaar concurreren.

 

3. “Met de juiste strategie kan David Goliath verslaan.”

Toen Branson zijn Virgin Atlantic lanceerde, stond hij tegenover machtige concurrenten als TWA, Pan Am en Air Florida. Geen van deze bedrijven bestaat vandaag de dag nog omdat die zich niet op de klant concentreerden zoals Virgin dat deed en doet, aldus Branson.

 

4. “Een onderneming is een idee om andermans levens te verbeteren.”

“Als je erin slaagt om het leven van anderen te verbeteren, heb je een goede zaak in handen,” voegt hij daar nog aan toe.

 

5. “Als je niet droomt, zal je nooit iets bereiken.”

Volgens Branson zullen mensen die nu jonger zijn dan vijftig nog tijdens hun leven de mogelijkheid krijgen om via Virgin Galactic een trip in de ruimte te maken.

 

6. “Soms moet je met oude relaties breken en naar nieuwe op zoek gaan.”

Net nadat Branson Virgin Atlantic lanceerde, dreigde zijn bank hem te laten vallen vanwege zijn gedurfde, risicovolle strategie. Hij zei achteraf hij dat hij veel vroeger naar een andere bank had moeten vertrekken.

 

7. “Details zijn zeer belangrijk.”

Branson heeft altijd een notitieboekje bij om conversaties in te noteren opdat hij ze later niet vergeet.

 

8. “Tenzij mensen je bedrijf kennen, zal je geen enkel product verkopen.”

Branson is nooit vies geweest van buitengewone stunts om Virgin in de media te krijgen. Zo deed hij een recordpoging om per boot zo snel mogelijk de Atlantische Oceaan over te varen en wou hij als eerste de oceaan oversteken in een luchtballon. Beide stunts mislukten en in het tweede geval moest Branson zelfs via een helikopter worden gered. Toch slaagde hij in zijn opzet: alle kranten schreven over Virgin.

 

9. “Werf iemand aan om de dagdagelijkse operaties van je zaak op zich te nemen.”

Als iemand de vervelende taken overneemt, heb jij tijd vrij om je op het grote verhaal te concentreren: je volgende onderneming.

 

10. “Bereid je voor op het ergste en zorg dat je weet wat dat ergste juist inhoudt.”

Stel jezelf de vraag of je het worst-case scenario zou overleven. Indien ja, voer dan je plannen uit.

 

11. “Elke dag is een avontuur omdat ik zoveel moeite heb om nee te zeggen.”

Laat duidelijk zijn dat Branson niet iemand is om het rustig aan te doen of opportuniteiten te weigeren!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.