over Karin

 

 

 

 

Ik heb een missie.

en deze missie is om met jou te delen hoe je jezelf super goed kan voelen als 50+ er.

 

Ik heb altijd al een discussie gehad met de weegschaal maar omdat heel de familie aan de ronde kant was dacht ik dat het normaal was.

Er werd thuis ook niet echt aandacht besteed aan wat er op tafel kwam. 

Deze erfenis heeft echter wel invloed gehad op mijn verdere leven.

 

Op mijn vijftigste werd het echt erg..........   ik kon de trap gewoon niet meer op.  Artrose was de dader. en dus pillen en spuiten.....

en meteen werd ik ook getrakteerd op alle lastige verschijnselen die bij de overgang horen.......  ja ontvlambaar was ik wel......

 

Ook was ik niet meteen de vrolijkste in de groep omdat ik me afvroeg of het dit nu was in het leven?  Ik miste de spirit in mijn leven.  De fun.  Werd ik echt oud?  Nee, dat wou ik niet laten gebeuren.

 

Toen dacht ik ; "dit moet anders"...... en ik dook terug in mijn boekenkast en haalde alle cursusmateriaal weer boven wat ik maar had van mijn opleiding natuurgeneeskunde .  Ja, voedingsleer was HET HOOFDVAK.  Daar heb ik het allemaal geleerd. 

Maar waarom deed ik er dan niks mee?

En dus begon ik echt op mijn voeding te letten en dit betekende mijn redding.

 

Na een tijdje verdween de artrose en werd ik terug flexibeler.  Niet alleen fysiek maar ook mentaal.  Ik ontdekte bij mezelf dat ik anders naar leven en eten begon te kijken en het resultaat was dan ook geweldig........ IK VIEL AF en ik KON TERUG VAN HET LEVEN GENIETEN!

 

Ook  mijn overgangsklachten werden draaglijker  vermits ik de juiste brandstof aanleverde voor mijn lijf en zo de hormonen hun werk kon laten doen.

 

Ik woon in Portugal

Ondertussen heb ik in mijn leven hele grote stappen gezet en de keuze gemaakt om samen met mijn man een nieuw leven te beginnen in Portugal.  Net ten zuiden van Lissabon hebben wij onze thuis gevonden.  Het is ook met regelmatig in Portugal te vertoeven dat ik steeds sterker aanvoelde dat gezond eten sleutel is tot een goed leven.  En dat kan daar helemaal.

Het is daar zo PUUR.

Natuurlijk ben ik vaak in België omdat ik anders het persoonlijk contact met jou zou missen, Maar dank zij de techniek is er vandaag heel veel mogelijk  en dan maakt het niet meer uit of ik nu in België of in Portugal ben.

Maar wat ik van hier wil meebrengen is hoe belangrijk het is om te genieten van het leven.  Je echt goed te voelen en te zijn wie je echt bent.  En dat kan ook voor jou.

 

Nu help ik  vrouwen om zich goed in hun vel te voelen en volop te LEVEN

Het is niet omdat je in de overgang zit  of komt dat je je daarbij moet neerleggen. Het leven valt niet op je kop na je 50ste.

Neen, je lichaam geeft aan dat er een nieuwe tijd voor jou begint en deze is niet minder aantrekkelijk.

Alleen, als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook altijd weer wat je hebt.  en dat kan in de overgang ongemakkelijk zijn.

Dus leer ik je naar jezelf luisteren, jezelf aanvoelen en zo terug tot aan de kern van je ware zelf te komen.  Enkel zo kan je voor jezelf bepalen wat je echt nodig hebt om goed in je vel te zitten,  gezond te zijn, je gelukkig te voelen en te stralen.

 

Waarom zou je met mij samenwerken?

Wat ben ik NIET! : een nieuwe gezond eten goeroe! Nee,....... ik vind geen nieuwe recepten uit, ik ga ook geen kookboek uitgeven en ik geef geen kookworkshops.

Ik ben ook geen diëtiste want ik haat het woord DIEET :-(

 

Wat kan ik dan wel voor jou doen?

Vanuit mijn ervaring : 

Ten eerste  zoek ik met jou naar antwoorden op fysieke en emotionele vragen en ongemakken. 

Ten tweede gaan we samen uitmaken wat jij nodig zou kunnen hebben als brandstof en hoe het voor jou werkt om dit in je leefpatroon toe te passen.  We werken samen aan het veranderen van jouw mindset tegenover eten zodat dit een gewoonte wordt voor jou. Want wat voor mij werkt werkt niet altijd voor jou. Dus maatwerk!!!!

En nee het is niet van moeten,...... ik nodig jou uit om goed voor jezelf te zorgen. Want dat is jouw verantwoordelijkheid.

Het resultaat is dat jij de expert wordt in wat voor jou goed is en zodoende zal je je ook goed gaan voelen in je vel, je emoties onder controle kunnen houden en vooral je gewicht krijgen en behouden dat bij jou hoort. Daar gaan we voor.

Je wordt veel zelfverzekerder en komt veel steviger in je schoenen te staan. Zo kan je ook de klappen van het leven beter aan.(want die zijn er voor ons allemaal van tijd tot tijd).

Kortom, omdat jij dit zelf doet zal je stralend door het leven gaan en kunnen genieten zoals het bij jou hoort in goede en minder goede tijden. En hoe sneller je dit onder de knie krijgt, des te langer kan je gewoon genieten.

Dus wij zijn gewoon een tandem, die samen gaan voor JOUW beste versie

Auteur van het boek Business & Food